Akşam akşam canımız irmik helvası çekti dayanamadım yaptım :) Belki görüp canı çekenler olur diye tarifi de ekliyorum:
Malzemeler: 1 su bardağı irmik1 su bardağından bir parmak eksik su
1 su bardağından bir parmak eksik süt
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı kadar margarin
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı kadar margarin
Yapılışı: Bir tencerede suyu sütü ve şekeri orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırıyoruz şeker eridikten sonra ocağın altını kapatıp ılınması için bekletiyoruz. Bu sırada ayrı bir tencerede yağımızı eritiyoruz üzerine irmiği ekliyoruz ve irmikler koyulaşana kadar sürekli karıştırarak kavuruyoruz. İrmikler koyulaşınca ılınması için bıraktığımız karışımı irmiğin üzerine döküyoruz dökerken dikkat edin sıçrayıp bir yerinizi yakmasın. Daha sonra kısık ateşte 2 dk kadar karıştırıyoruz irmik karışımı çekene kadar. Karışım suyu çekip koyu bir hal alınca altını kapatıyoruz ocağın. Tencerenin kapağını kapatıp 10 dk. boyunca hiç açmadan dinlenmesini bekliyoruz. Sonra dilerseniz üzerine tarçın dökerek dilerseniz de sade bir şekilde afiyetle yiyoruz :)
videosu şu linkte
http://www.youtube.com/watch?v=ut-bFvrUD88
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder