En sevdiğim lezzetlerden biri; patlıcan ezme...
Gelin size de tarifini vereyim, belki yaparsınız :)
4 adet patlıcanı yıkayıp kuruladıktan sonra bıçakla birkaç delik açıyoruz patlıcanlarımızın üstüne. Daha sonra yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize koyup fırına veriyoruz ve yaklaşık 35-40 dk kadar tutuyoruz fırında. Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakıyoruz. O soğurken 2 tane çarliston biber, 2 diş sarımsak doğrayıp ocakta kavurmaya başlıyoruz. Üzerine rendelenmiş 2 tane domatesi ekliyoruz. Ilınan patlıcanlarımızı soyduktan sonra çok küçük olacak şekilde doğruyoruz, bu işlem için patlıcanları önce dörde bölmeniz işinizi kolaylaştıracaktır. Ocaktaki karşımın üstüne patlıcanları ekleyip, tuz, karabiber ve kırmızı biber ekliyoruz karıştırdıktan sonra soğumaya bırakıyoruz. Ve ezmemiz hazır, afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder