24 Mart 2014 Pazartesi

Mantı tarifi







Hayatım boyunca sevmekten vazgeçemeyeceğim lezzetlerden biri sanırım mantı...
Çocukluğumdan beri annemle mantı yapmaktan,gece yarısı da olsa o minicik hamurları kıymayla doldurmaktan bıkıp usanmadık hiç :)
Yemekten bıkmayacağım mantı tarifini paylaşmakta sanırım geç bile kaldım haydi buyrun tarife geçelim:)

Malzemeler:

Hamur:

2 bardak un ( yetmezse ekleme yapabilirsiniz)
Tuz
Su

İç malzemesi:

Yaklaşık 200 gr kıyma
1 adet rende soğan
Karabiber
Tuz

Üzeri için:
  
Sarımsaklı yoğurt
Tereyağ
Kırmızı biber
Nane



Yapılışı:

Un,tuz ve su ile sert bir hamur yoğuruyoruz.Hamurun sert olması önemli buna dikkat ediyoruz. Hamuru yoğurduktan sonra kabın üstüne nemli bir bez serip 15 dk kadar dinlenmeye bırakıyoruz hamurumuzu.
İç için ise; kıyma,rende soğan, göz kararı karabiber ve tuzu bir kapta karıştırıp biraz yoğuruyoruz. Hamurumuz dinlendikten sonra 2-3 top parça yapıyoruz hamurumuzu ve her bir parçayı kalın olacak şekilde merdane ile açıyoruz. Açtığımız hamuru kare kare olacak şekilde kesiyoruz. Küçük karelerin içini kıyma harcımızdan küçük parçalar ile dolduruyoruz. Hamur parçalarını dilediğimiz gibi ister bohça ister üçgen şekilde kapatıyoruz.
Daha sonra kaynar su solu tencereye özenli bir şekilde mantılarımızı döküyoruz. Yaklaşık 15-20 dk da pişiyorlar.
Üzeri için sarımsaklı yoğurt hazırlıyoruz. Bir cezvede tereyağ eritip kırmızı biber ve nane koyup bir taşım kaynatıyoruz ve sonrasında da afiyetle yiyoruz:)
Mantıları yiyip yiyip kilo almamak dileğiyle hoşçakalın :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder