Merhaba
Bu aralar pek sık girer oldum bloga ne mutlu bana :)
Bugün sizlerle feci lezzetli olan,pastane poğaçalarından daha hafif ama bin misli güzel tadı olan bir tarifi paylaşacağım :)
Yazdıklarım böbürlenmek gibi algılanmasın ama daha önceden yiyen varsa ne demek istediğimi anlayacaklardır :) Denemeyenlere de denemelerini tavsiye ederim şiddetle...
Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı maya
Yarım yemek kaşığı şeker
Un
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
Beyaz peynir (yaklaşık 300gr)
Maydanoz
Yapılışı:
Sütü ılıtın ve bir kaba alın. Üstüne maya,şeker ve 1 yemek kaşığı unu ekleyin. Kaşıkla karıştırıp 10 dk kadar kabarıp göz göz olması için bekleyin. Daha sonra içine yağ,tuz ve göz kararı un koyun, ele yapışmayacak hale gelecek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üstüne nemli bez örtüp 1 saat bekletin. Daha sonra hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın. Elinizi hafifçe yağa batırıp elinize aldığınız hamuru tezgah yardımı ile hafifçe,kahve tabağı büyüklüğünde açın. İçine peynirli maydanozlu karışımdan koyup hamuru kapatın,kapattığınız kısmı tepsinin altına gelsin. Tepsiye dizin üstlerine yumurta sarısı ve sıvıyağ karışımı sürün. Çörekotu ya da susam serpin Fırına verin yaklaşık 180 derecede üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun :)
Sabah sabah canım çekti valla. Ben de mayalı ekmek hamurundan yaptım. Mayalı güzel oluyor gerçekten. Elinize sağlık.
YanıtlaSilteşekkür ederim :)
YanıtlaSil