Merhaba ♥
Günler süren sufle tarifi denemelerimden sonra son kez deniyorum diyerek bir kez daha sufle yaptım ve sonuç mükemmel, tahminimden de güzel :)
Fotoğraflarım bu yazıda acemice oldu bu yüzden affınıza sığınıyorum ama fotoğraflar tamamen spontane çekildi. Nasılsa bu kez de istediğim kıvamı yakalayamamışımdır diyerek alelacele çektim fotoğrafları bir an önce yiyebilmek için ama sonuç şahaneydi :) Bu nedenle fotoğrafların kusurunu kendi kendime hoşgörüp sizlerden de hoşgörü rica ederek tarifi sizlerle paylaşmaya karar verdim :) Bu tarifi mutlaka denemelisiniz asla pişman olmayacaksınız,içindeki çikolatanın akışkanlığı karşısında ben şaşkınlıktan donakaldım ki bir çok tatlı ürünleri satan yerdekinden çok daha güzel bir tarif yakaladım çünkü :) Buyrun tarife geçelim,bu arada tarifi mutlaka özel sufle kaplarında yapmalısınız. Fotoğrafta görünen kaplardan 3 tane çıktı bu tarife göre, ona göre tarifi 2 katına çıkartarak yapabilirsiniz şayet kalabalıksanız.Ama iki katına çıkartırsanız 6 yumurtanın tamamını değil 3 ünün tamamını diğer üçününse sadece sarısını kullanacaksınız.
Malzemeler:
3 yumurta
1 çay bardağının yarısından bir parmak eksik şeker
Yarım su bardağı un
1 su bardağı tereyağı
80 gram bitter çikolata
Yapılışı:
Önce fırını 210 dereceye getirip çalıştırın,zira suflemizi önceden ısıtılmış fırına koymamız gerekiyor. Sonra bir kaba yumurtaları kırın ve üzerine şekeri ekleyip tel çırpıcı ile çırpmaya başlayın. Başka bir yerde bir tencereye kaynar su koyun üstüne ısıya dayanıklı bir kapta ( ben cam kase tercih ettim ) tereyağ ve küçük parçalara böldüğünüz çikolataları benmari usulü eritmeye başlayın. Tereyağ ve çikolatalar tamamen eridikten sonra yumurta ve şekerin üstüne ekleyin ve hepsini biraz daha çırpın. En son olarak da unu ekleyin ve iyice çırpın. Mikser kullanmayın tüm çırpma işlemlerini tel çırpıcı ile yapın. Daha sonra sufle kaplarınızı tereyağ ile yağlayıp bir miktar un serpin ve çikolatalı karışımdan kapların yarısına kadar dökün. Sakın tamamen doldurmayın çünkü kabaracak zaten fırında. Önceden ısıtılmış 210 derecelik fırında sadece 5 dk tutun. Benimki tam 5 dk da oldu arada fırının kapağını açmayın. Eğer 5 dk dolduğunda üstü hala sıvı görünüyorsa fırından kaynaklanıyordur bu nedenle 1-2 dk daha tutun isterseniz fırında. Ama ben garanti veremiyorum o konuda benimki tam 5 dk da olduğu için. Önceki denemelerimde 8 dk tutmuştum başka tarifleri,kekten farksız olmuştu. Eğer verdiğim tarifi birebir aynen uygular ve doğru kap kullanırsanız sonuçtan çok memnun kalacağınızdan eminim:) Şimdiden afiyet olsun herkese, görüşmek üzere:) Not: Üzerini pudra şekeri serperek süsledim :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder