Selamlar :)
Bugün gene canımızın tatlı çekmesi sonucu kısa bir sürede uydurarak yaptığım ve çok beğendiğimiz lezzetlerden birini paylaşacağım sizlerle:)
Malzemeler:
1 yemek kaşığı un
1 paket kakaolu toz kremşanti
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
Yarım litre süt
1 yemek kaşığı nişasta
Frambuaz ( ben süpermarketten aldığım dondurulmuş frambuazları kullandım )
Yapılışı:
Vanilya ve krem şanti dışındaki bütün malzemeyi tencereye alın ve kaynayana dek sürekli karıştırarak pişirin. Piştikten sonra tencereyi soğuk suya oturtup arada karıştırarak soğumasını sağlayın,ılındıktan sonra ( suda 15 dk kadar beklettim ben ) toz kremşantiyi ve vanilyayı ekleyin ve mikserle birkaç dk çırpın. Daha sonra arzuya göre az ya da çok ( ki ben çok kullandım ) buzluktan çıkardığınız frambuazları elinizle parçalayarak tencereye koyun ve muhallebi ile karıştırın ve servis yapacağınız kuplara pay edin. Buzdolabında 3 saat kadar soğumasını bekleyin. Üzerini dilediğiniz gibi süsledikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz :)
Frambuaz ( ben süpermarketten aldığım dondurulmuş frambuazları kullandım )
Yapılışı:
Vanilya ve krem şanti dışındaki bütün malzemeyi tencereye alın ve kaynayana dek sürekli karıştırarak pişirin. Piştikten sonra tencereyi soğuk suya oturtup arada karıştırarak soğumasını sağlayın,ılındıktan sonra ( suda 15 dk kadar beklettim ben ) toz kremşantiyi ve vanilyayı ekleyin ve mikserle birkaç dk çırpın. Daha sonra arzuya göre az ya da çok ( ki ben çok kullandım ) buzluktan çıkardığınız frambuazları elinizle parçalayarak tencereye koyun ve muhallebi ile karıştırın ve servis yapacağınız kuplara pay edin. Buzdolabında 3 saat kadar soğumasını bekleyin. Üzerini dilediğiniz gibi süsledikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder