2 Haziran 2014 Pazartesi

Yoğurtlu semizotu salatası


Herkese merhaba :)

Şimdi neden bu basit tarifi ekledin diye içinden geçirenler olabilir diye düşündüm, o nedenle hemen açıklama yapayım :) 
Evet hepimiz az çok yemek yapmayı biliyoruz ama bilmeyen kardeşlerimizi de düşünmek gerek değil mi ama :)
Misal ben ...
Evlendiğimde yemek yapmayı az biliyordum ve bir gün eşim semizotu salatası istedi,evet semizotu salatasının ne olduğunu biliyordum içindekileri az çok tahmin de ediyordum ama tam olarak tarif nedir bilmiyordum bu nedenle internet cankurtaran oluyordu benim için...İşte tam da bu yüzden bu paylaşımı yapıyorum ve sözü çok da uzatmadan tarife geçiyorum :)

Malzemeler:

Dileğe göre semizotu ( ben bir büyük demetin 1/3 ünü kullandım 2 kişi için )
Tuz
2 diş sarımsak
Alabildiğince yoğurt
Az zeytinyağı 
Pul biber


Yapılışı:

Semizotlarını yıkayıp sularının süzülmesini sağlayın ve doğrayın. ( Ben sap ve yapraklarını ayırmadığım için doğruyorum sadece yaprak kullanacaksanız doğramaya lüzum yok) Bir kapta yoğurt, sarımsak rendesi, tuz ve zeytinyağını pürüzsüz kıvama gelene dek karıştırın. Daha sonra semizotlarını üstüne ekleyin ve karıştırın. Sunum yapacağınız tabağa alın ve süsleme amaçlı dilediğiniz kadar pulbiber dökün. Afiyet olsun :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder