16 Haziran 2014 Pazartesi

Limonlu tatlı


Herkese merhaba :)
Bugün sizlerle yaz aylarının bunaltıcı sıcaklarında serinletici olan leziz bir kayınvalide tarifi paylaşacağım:)
Buyrun tarife geçelim 

Malzemeler:

1/2 katıyağ
1 paket petibör bisküvi
2 yumurta
8 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
2 limon kabuğu rendesi ve suyu
2 su bardağı su
Hindistan cevizi


Yapılışı:

Yağ hariç tüm malzemeleri bir tencereye alın ve koyu kıvam alana dek sürekli karıştırarak pişirin. Kaynayınca yağı da ekleyin ve yağ eriyene kadar karıştırmaya devam edin. İkram edeceğiniz kaba muhallebi bisküvi muhallebi sırasıyla koyun. En üste de süsleme amaçlı hindistan cevizi serpin. Yalnız ben normalde bu tatlıyı dikdörtgen borcamda yapıyorum bu kez sunum açısından kuplarda yaptım.Borcamda  yaparsanız en alta bir sıra bisküvi dizin üzerine muhallebi dökün sonra tekrar bisküvi tekrar muhallebi ve hindistan cevizi sıralamasını uygulayın.Borcamda yapınca dilim dilim servis etme ve tatlıdan bir kaç gün istifade etme fırsatı oluyor:) Ayrıca bu şekilde kuplarda yiyince ben bitiremiyorum :) Seçim size kalmış yani... Bir kaç saat buzdolabında soğuttuktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz.  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder