21 Temmuz 2014 Pazartesi

Tencerede fincan kek


Herkese selam :)

10 gün yazmaya ara verince aynı gün içinde iki tarif yazabiliyormuş insan meğer, daha tavuk göğsü tarifinin dumanı üzerindeyken başka bir tarif daha paylaşmak istedim :)
Tarifi halamdan aldım, o da Sahrap Soysal'dan, tabi bizzat kendisinden değil internet sitesinden :))

Malzemeler:


1 adet yumurta
1,5 çay bardağı tozşeker
1 çay bardağı ılık süt
2 tepeleme yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 çay bardağı un
6 adet nescafe fincanı (ısıya dayanıklı)



Yapılışı:


Oda sıcaklığında bekleyen yumurtayı, tozşeker derin bir kaba koyun. Mikserin yüksek devriyle 2 dakika kadar çırpın.Sütü katıp 1 dakika daha çırptıktan sonra, kakao, vanilya, kabartma tozu ve unu da ekleyip malzemeler iyice karışıncaya kadar hafifçe çırpmaya devam edin.
Diğer taraftan, nescafe fincanlarının içini iyice yağlayın. Hazırladığınız karışımı fincanların yarısına gelecek şekilde aktarın. İsterseniz fincanların içine kağıt kek kalıplarından da koyabilirsiniz.
Hamurla dolu fincanları geniş bir tencereye yerleştirin. ılık suyu tencerenin kenarından, fincanların yarısına kadar gelecek şekilde doldurun.
Orta ateşte, tenceredeki su kaynayıncaya kadar pişirin.Su kaynamaya başlayınca, tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte, 20 dakika daha pişirin. tencerenin üzerini cam kapakla kapatırsanız keklerin kabardığını görebilirsiniz.
20 dakika pişen kekleri ocaktan alıp kapağını açmadan 15 dakika bekletin. Kapağını açıp fincanları  tencereden çıkarın. Dikkat edin yanmayın :)
Ilık hale gelmelerini bekleyip bıçak yardımıyla kenarlarını sıyırarak çıkarın ve servis tabağına ters çevirin. Dilediğiniz gibi süsleyerek sunabilirsiniz.

Not: Tencerede buharlaşan su keklerin üzerine damlamasın diye önce kağıt havlu ya da fırın kağıdıyla kapatın. Kapağı daha sonra kapatın.

Sahrap Hanım'a ve halama teşekkürü borç bilir, herkese güzel akşamlar dilerim :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder