2 Temmuz 2014 Çarşamba

Çaylı kek



Merhaba
Bugün sizlerle yine bir kayınvalide tarifi paylaşacağım... Eşim çocukluğu boyunca çaylı kek yemiş ve ilk tattığı anda çocukluğumdaki tat dedi yıllardan sonra :) İçindeki tarçın yoğun bir tat vermiş bana kalsa ilk kez yaptığım bu kekin adını bilmesem tarçınlı kek derdim ama gelin görün ki büyüklerimiz çaylı kek demiş :) Ufak bir araştırmayla da çaylı kekin gerçekten bu şekilde yapıldığını gördüm. Sonuç olarak adı çaylı kek tadı çaylı tarçınlı kek :)
Buyrun tarife geçelim :




Malzemeler:

3 yumurta
1 su bardağı demli çay
2 su bardağı şeker
3 su bardağı un
1 su bardağı sıvıyağ
1 er paket kabartma tozu ve vanilya
1,5 çorba kaşığı kakao
2 tatlı kaşığı tarçın
Dolu dolu 1 çay bardağı hindistan cevizi


Yapılışı:

Önce şeker ve yumurtaları geniş bir kapta ( mutlaka geniş olsun sonradan pişman olursunuz demedi demeyin :)) mikserle 3 dk kadar çırpın. Daha sonra yağ ve çayı ekleyin ve biraz  daha çırpın. Ardından tüm malzemeleri ilave edin  ve önce kaşıkla biraz karıştırın ve daha sonra mikserle yavaş yavaş çırpın. İstediğiniz kek kıvamına gelince kek kalıbınıza ( ben fırın tepsisi kullandım her zaman olduğu gibi ) karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dk kadar pişirin. Açıkcası benin tarifimde süre için 35-40 dk diyordu ama benim ki 25 dk da pişti. İyi ki zaman var nasılsa daha diyerek boşlamamışım heba olacaktı mis gibi kek :) Bıçak ya da kürdanla pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Bıçak kuru çıkarsa pişmiştir bu da bilinen bilgi bir daha söyleyeyim :) Fırını kapattıktan sonra 15-20 dk kadar fırının kapağı açık bir şekilde fırın içinde dinlendirin. Herkese şimdiden afiyet bal şeker olsun kalori olmasın dileklerimle iyi geceler hayırlı sahurlar şimdiden :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder