24 Temmuz 2014 Perşembe

Un kurabiyesi


Merhaba :)

Bugün sizlerle un kurabiyesi tarifimi paylaşacağım. Tarif anneme ait ve tabi ki inanılmaz güzel, ağızda dağılıyor eriyip yok oluyor :) 
   Benim anılarımda un kurabiyesinin yeri çok ayrıdır. Lezzetinin yanı sıra her lokmasında bir hatıra saklıdır. Lise yıllarında çok sevdiğim bir arkadaş grubum vardı, o güne dek olan hayatımın  belki de en eğlenceli en güzel yılları lise yıllarıydı. O arkadaşlarım  da annemin un kurabiyesini çok severlerdi, annem de kırmaz gerek oldukça yapar yapar yollardı , sınıfça afiyetle yerdik un kurabiyelerini.Aradan yıllar geçti ve ben ilk kez un kurabiyesi yaptım,zihnimde anılarla. Evet lezzet aynıydı ama arkadaşlarım yoklar artık yanımda. Neyse ben iç dökme işlemimi diğer bloga yapayım da sizlere uzatmadan tarifi vereyim :)

Malzemeler:

1 su bardağı mısır nişastası
Yarım su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
250 gr yumuşamış margarin ( ben eriterek kullandım yumuşamasını beklememek için )
Süslemek için pudra şekeri



























Yapılışı:

Tüm malzemeleri bir kaba alıp yoğurun. Hamur ne cıvık olacak ne katı, bildiğimiz kulak memesi kıvamı :) 2 su bardağı un sonucu oluşan hamur bana cıvık gibi geldi 1 yemek kaşığı daha ekledim ve istediğim kıvamı tutturdum. Siz de ufak tefek ekleme çıkarmalarla kıvamı yakalayabilirsiniz. Hamurdan ufak parçalar koparıp elinizin içinde yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. 170 derecelik fırında 25 dakikada pişti benimkiler hatta yandılar :( Tarifte 30 dk dediği için rahattım 20. dk da baktığımda hala beyazlardı daha var nasılsa diyerek başından ayrıldım 5 dk sonra döndüğümde altları hafiften yanmıştı . Un kurabiyesi beyaz olur malum :)  O yüzden dikkat edin benim düştüğüm hataya düşmeyin derim ben.  Pişer pişmez fırından çıkarın içeride tutmayın. Fırından çıkardığınız kurabiyeleri soğumaya bırakın ve daha sonra pudra şekeri ile süsleyin. Afiyet olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder