Herkese merhaba...
Uzun zamandır yapmak istediğim ama bir türlü fırsat bulamadığım bu leziz topları bugün yapmış, hatta bir çoğunu yemiş bulunmaktayım :)
Yapılışı çok basit ve misafire sunulabilecek güzellikte olan bu lezzetin tarifi şu şekilde:
Malzemeler:
3 su bardağı süt
7 kaşık irmik
7 kaşık şeker
1 paket toz krem şanti
Hindistan cevizi
Badem ( ben badem olmadığı için evde bulduğum 3 fındığı kullandım :) )
Yapılışı:
Süt, irmik ve toz şekeri tencereye alıp orta ateşte koyulaşana dek sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
Piştikten sonra ara sıra karıştırarak soğumasını sağlıyoruz.
Soğuduktan sonra toz krem şantiyi üzerine ekleyip kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.
Daha sonra elde ettiğimiz karışımdan küçük toplar yapıp hindistan cevizine buluyoruz. Arada elinizi bir miktar suya batırabilirsiniz, yapışmadan dolayı yuvarlama işlemi zorlaşıyor çünkü.
Hepsi bittikten sonra asıl süsleme aracı olan badem varsa onunla yoksa dilediğiniz şekilde süsleyerek yada süslemeden afiyetle yiyorsunuz :)
Eşim üzerine vişne reçeli dökerek yedi o da ayrı bir lezzet tabi :)
Tarifi en yakın zamanda denemenizi umut ederek hepinize tatlı günler dilerim :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder