Yeni yılın ilk yayınından merhaba:)
Bugün fotoğrafı aceleye geldiği için istediğim gibi çekemediğim ama lezzetinden şüphemin olmadığı,reyhanlı,sarımsaklı yoğurtlu kabak dolmamın tarifini paylaşacağım sizlerle :)
Bu öyle bir tarif ki, her yiyen tarifini istiyor, çok da mütevaziyimdir :)
Şaka bir yana tarifi annemden almıştım ama o da zamanında Oktay Usta'dan almış :)
Hemen tarife geçeyim ben lafı fazla uzatmadan...
Malzemeler:
İsteğe göre kabak ( ben 2 kişilik ve 2 günlük yaptım dolayısıyla 3 tane kabak kullandım )
1 su bardağı ince bulgur
Karabiber-Tuz
1 yemek kaşığı reyhan ( aktardan aldım )
1 büyük yada 2 küçük parça (yumurta büyüklüğünde parçalar) kıyma
1 tane orta boy rende soğan
Yapılışı:
Kabakları eşit parçalara bölüp içlerini oyuyoruz.
Bir kapta tüm malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz, yalnız reyhanı saplarından ayırıp avucumuzun içinde ufalayarak ekliyoruz kaba. Güzelce yoğurduktan sonra eğer sert olursa bir miktar su ekleyebilirsiniz.
Karışım hazır olunca kabakların içine karışımdan koyup önden arkadan bastırarak düzleştiriyoruz.
Ağzına kadar doldurmasanız da olur çünkü pişince bulgurdan dolayı taşma oluyor.
Hepsini doldurduktan sonra bir tencereye diziyoruz kabaklarımızı ve tencerenin yarısına kadar soğuk suyla dolduruyoruz.
Üzerinden biraz sıvı yağ gezdirip orta ateşte pişirmeye bırakıyoruz. Yaklaşık 20 25 dk da pişiyor ama arada kontrol etmenizi tavsiye ederim bulgur hemen suyu çekip pişiyor çünkü.
Servis ederken ise üzerine sarımsaklı yoğurt ve cezvede kızdırdığımız yağ,kırmızı biber ve nane karışımından döküyoruz ve afiyetle yiyoruz :)
Mutlaka deneyin derim sonuçtan pişman olmayacaksınız :)
Herkese sağlık,mutluluk,huzur dolu,herşeyin gönlünüzce olacağı bir yıl diliyorum :)
Bu da bugünden kalanlar :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder