7 Ocak 2014 Salı

Karnıyarık tarifi



Merhaba :)
Bugün eşime en sevdiği yemekleri hazırladım. Çorba,karnıyarık,pilav ve cacık:)
Çoğumuz ezbere biliyoruz bu tarifleri evet ama belki bilmeyen vardır diye karnıyarık tarifini yazmak istedim :)

Malzemeler:
2 tane soğan
2 tane çarliston biber
2 top yumurta büyüklüğünde kıyma
2 tane domates
3 diş sarımsak
Salça
Karabiber
Maydanoz
Tuz
Ve elbette son olarak patlıcan :)



Yapılışı:
Soğanları robottan geçirin. Az sıvıyağ ile soğanları tencerede kavurmaya başlayın. Üzerine doğradığınız çarlistonları ekleyin. Tuzu, kıymayı robottan geçirdiğiniz domatesleri,rendelenmiş sarımsakları,salçayı, karabiberi, doğranmış maydanozları kısacası patlıcan hariç tüm malzemeyi tencereye ekleyin :) 7-8 dk kadar pişirin.
Ayrı bir kapta su ve tuz karışımı hazırlayın patlıcanları 15 dk kadar bu suda bekletin, patlıcanların acılığının gitmesi için.
Vakit dolduktan sonra patlıcanları yıkayıp kurulayıp kızgın yağa atın ( acemi iseniz bu işleme dikkat edin, defalarca yapmama rağmen yanmaktan hep son anda kurtuluyorum, ah o sıçrayan kızgın yağlar ah :) ) 
Kızartma işlemi bittikten sonra patlıcanları bir tencereye alın. Ortalarını açıp pişirdiğiniz malzeme ile doldurun. En üstede çarliston ve domates koyun süsleme amaçlı, ben bugün koymadım mesela malzeme eksikliğinden dolayı, çok da zaruri değil yani...
Tatlı kaşığı kadar salçayı suda eritip tencereye dökün üzerine su ekleyin patlıcanları geçemeyecek kadar. 
20 dk kadar pişirin. Yanına pilav yapmayı unutmayın, karnıyarık pilav ve cacıkla güzel gider :)
Herkese afiyet olsun, mutlu huzurlu akşamlar dilerim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder