29 Eylül 2013 Pazar

Elmalı küçük toplar ve salep



 En sevdiğim iki lezzet,salep ve elmalı küçük toplarım...
 Aynı anda tüketmenizi tavsiye etmem şeker komasına girmeyelim :)


Tarif verecek olursam,elmalı küçük topların yapılışı şöyle:

2 tane elmayı soyup rendeleyin.1 paket petibör bisküviyi robottan geçirin.bunların ikisini bir kaba alın üzerine yarım çay bardağı pudra şekeri ekleyin ve yoğurun.daha sonra bunları küçük toplar yapıp hindistan cevizine bulayıp servis yapacağınız tabağa dizin ve üzerine kakaolu puding yapıp sıcakken dökün.en üstede süsleme amaçlı hindistan cevizi serpin. biraz buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz.

Salep ise şu şekilde,

2 kişi için: 2 bardak süt ( salebi içeceğiniz bardağı ölçü olarak kullanın) 2 tatlı kaşığı şeker 2 tatlı kaşığı nişasta(buğday mısır farketmez) kaynayana kadar sürekli karıştırın kaynayınca ocaktan alın bardağa koyun üzerine tarçın serpin alın size mis gibi salep:)

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder