29 Temmuz 2014 Salı

Damla sakızlı muhallebi



Herkese sağlıklı mutlu bayramlar dilerim. Bugün sizlerle hazırlarıyla tadı birebir aynı olan ev yapımı damla sakızlı muhallebi tarifimi paylaşacağım. Az kişiyseniz ölçüleri yarıya indirmenizi tavsiye ederim.Vereceğim ölçülerle 8 cup çıktı.


Malzemeler

2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı soğuk su
2 adet yumurtanın sarısı
3 yemek kaşığı un
1 lt süt
 3 adet damla sakızı
1 paket vanilya
1,5 su bardağı tozşeker



Yapılışı

Mısır nişastası ve soğuk suyu orta boy bir tencereye koyup tel çırpıcıyla çırparak nişastayı ezin. Yumurta sarılarını,tozşekeri, unu ve sütü ilave edip toz gibi dövülmüş damla sakızını ekleyin.
Vanilyayı da katıp tel çırpıcı ile karıştırın ve kısık ateşin üzerine oturtun. Sürekli karıştırarak muhallebi koyulaşıp kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırın. Kaynamaya başlayan muhallebiyi 1 dakika sonra ocaktan alın.
Henüz sıcak haldeyken mikserin yüksek devriyle 7-8 dakika çırpın.
Diğer taraftan, şekilli bir kalıbı suyla çalkalayın. Ilık muhallebiyi ıslak kalıba boşaltın. Buzdolabında en az 4-5 saat bekletin.
Kalıbı buzdolabından çıkarıp bir servis tabağına sallayarak ters çevirin. Üzerini istediğiniz gibi süsleyip afiyetle yiyin :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder